Israels innbyggere blant de lykkeligste i verden

Israelere flest føler seg lykkelige i eget land, og rager høyt over de fleste land på globusen i så henseende, i en ny global undersøkelse. Så, om du skulle ha følt på at israelere er nokså kritiske til egne politikere, hverandres bilkjøring og ikke minst eget byråkrati, så er de åpenbart lykkelige likevel. Og da så.

La oss si det med en gang, Norge vant foran Danmark og Island, når det gjelder å føle seg lykkelig i eget land. Nei, vi er selvsagt ikke overrasket over det. Det kan likevel være grunn til å spørre seg hvordan svenskene klarte å snike seg inn på en 10. plass, rett foran Israel? Vi kan ta det litt humoristisk og spørre om svenskene virkelig hadde forstått spørsmålene?

Det palestinske territoriet, noe feilaktig kalt “Palestina”, ligger helt nede på 104 av 150, og føler seg opplagt ikke så lykkelige. Men det kan da umulig bare være Israels skyld, slik VG og NRK sikkert tror?

USA droppet ned fra 14. til 18. plass i det å være lykkelig, med så små marginer at det nesten vel er umerkelig for den jevne amerikaner? Og glima skyldes vel at presidenten med den spesielle sveisen og den i overkant fritt-talende stilen – ikke helt har rukket å få fres på hele landet enda?

Data over her er hentet fra Jerusalem Post. Les artikkelen HER

 

Roy Otto Dyrli

16. mars 2018