Air India åpner for stor trafikk til Israel

I følge den store avisen India Today og også Jerusalem Post bekreftet Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag (5. mars) at Saudi-Arabia nå har tillatt at det indiske flyselskapet Air India kan fly over Saudi-Arabia på sine utvidede ruter til Tel Aviv i Israel. I praksis betyr denne avtalen svært mye.

Med dette er flytiden mellom Israel og India kortet ned fra åtte til fem og en halv time. I dette ligger et politisk og ikke minst forretningsmessig gjennombrudd som vil bety mye for Israel og mye for det nye samarbeidet mellom India og Israel, ikke bare i forhold til nye turiststrømmer og annet  samarbeid på en rekke områder, men også for en mer generell åpning av et mer direkte brohode til strategiske deler av Asia.

I følge en del israelske medier er det fortsatt noe tvil om alle avtaler er endelig på plass i forhold til saudi-arabisk luftrom, men siden såvidt sentrale medier i India nå også forteller om de nye flyrutene – og siterer Benjamin Netanyahu eksplisitt på en bekreftet avtale i forhold til Saudi-Arabia mandag, er det nok grunn til å tro at dette holder vann, for ikke å si rikelig med frisk luft.

 

Roy Vega

6. mars 2018