Se: Kopper med hebraisk skrift i Syria!

Oppe i all krig og elendighet må vel dette tolkes som et godt tegn: Nå selges kaffe- og tekopper med hebraisk skrift flere steder i Syria. Ikke nok med det, folk kjøper disse koppene også!

Selv etter å ha blitt bombardert med anti-israelsk propaganda i årtier er det fortsatt store befolkningsgrupper i Syria som ikke deler Assad-regimets uttalte fientlighet til Israel. Dette er landskap der handelsveiene har gått i alle himmelretninger. Byer som Aleppo, som nå er totalødelagt, var viktige knutepunkt for handel.

Men det står ikke til å nekte at ulike varer faktisk finner veien fra Israel også til dagens Syria. Om dette gjelder koppene som er avbildet er ukjent. Men en artig kuriositet er det likevel at det i februar 2018 selges kopper med tydelig hebraisk skrift flere steder i Syria.

(Foto er tatt 17. februar 2018)

Roy Vega

18. februar 2018