Antall kristne pilegrimer til Israel øker

Allerede før jul i 2017 registrerte kristne organisasjoner og kirkesamfunn i Israel en markert økning i antall pilegrimer. I januar 2018 fortsatte tilstrømmingen bare å øke på, skriver Jerusalem Post.

I følge Christian Information Center ved Jaffa Gate var det 770 grupper med pilegrimer som besøkte Israel i løpet av januar måned. Og trenden fortsetter. Nå er våren på vei inn over Israel, og med den øker både pilegrimstrafikken og turisttrafikken. Jerusalem kommer med andre ord til å være godt befolket i år, ikke på grunn av, men på tross av politisk ladede medie-kampanjer med brodd mot jødiske rettigheter i Jerusalem, Judea og Samaria.

Israel populær i Kina

Halvparten av turistene fra Kina var kristne pilegrimer, i følge offisiell israelsk statistikk. Kineserne utgjorde totalt 41% av turisttrafikken i januar i år. Ellers er det amerikanere, franskmenn, tyskere og briter som dominerer. 54% av alle som kommer er registrerte som kristne pilegrimer. Også fra Norge og Skandinavia vil det i løpet av 2017 nok komme flere besøkende enn noen gang i Israels historie.

Den fargerike og offensive israelske turistministeren, Yariv Levin klager ikke, og mener Israel nå er i ferd med å bli ett av de mest populære turistmålene ved Middelhavet.

Roy Vega

7. februar 2018