Ny teknologi ødelegger alle Hamas-tunneller

– Akkurat som med “Iron Dome” kan stanse raketter i lufta, kan vi nå – takket være israelske geni og jødiske hjerner, presentere løsninger som ødelegger alt av terrorist-tunneller.

Generalmajor Yoav Mordechai snakket på arabisk til TV-stasjonen med det talende navnet “Alhurra” da han presenterte nyheten om nye høyteknologiske sensorer og annet utstyr som avdekker det som er av tunneller gravd inn mot Israel. Saken er omtalt i Times of Israel.

Med dette kan Hamas-islamistene notere seg nok en nedtur. Nå sliter Hamas-regimet i Gaza, med indre rivalisering, annen rivalisering med klanledere i Fatah og PLO som gjerne vil overta posisjoner i Gaza.

Samarbeidet mellom PLO/PA og Hamas har som ventet skrantet. Hamas-økonomien er besværlig, men den kan kanskje rette seg litt nå, som de slipper å investere så mange millioner av dollar i det å grave nye tunneller inn mot Israel?

Roy Vega

14. januar 2018