2017 – nytt rekordår for turistbesøk i Israel

3,6 million mennesker fant veien til Israel som turister i 2017. I år er det forventet at antall besøkende øker til over 4 millioner. – Jeg håper vi i løpet av dette året skal bryte 4 million-merket, sier en fornøyd statsminister Benjamin Netanyahu til amerikanske CBS News.

Til tross for voldsomme boikott-kampanjer og relaterte anti-semittiske hetsartikler i media, øker turiststrømmen til Israel. Fjoråret overgikk alle tidligere rekorder når det gjelder turistbesøk. I år er det forventet en ytterligere økning.

Med en økning på 700 000 flere turister bare fra 2016 til 2017 er det fullt mulig at Israel faktisk får over 4 million besøkende i 2018. Dette spesielle landet har sin egen turistminister, Yariv Levin. Han viser til nye israelske markedsstrategier og det at internasjonale flyselskaper i økende grad legger inn Israel som nye destinasjoner er to faktorer som har bidratt til den store økningen i antall turister.

Roy Vega

10. januar 2018