Bygger “Donald Trump Station” i Jerusalem

Etter at transportminister Yisrael Katz (Likud) i fjor klarte å få flertall for å forlenge den planlagte hurtigtog-linjen mellom Tel Aviv og Jerusalem inn mot Tempelhøyden og Vestmuren, har det nå kommet  et navne-forlsag fra komiteen som utreder den nye endestasjonen: Den sentrale stasjonen bør hete “Donald John Trump Train Station”, hevdes det.

Endestasjonen for det nye hurtigtoget fra Tel Aviv til Jerusalem blir trolig oppkalt etter president Donald Trump. Ikke uten diskusjon. Israel er et land der det meste diskuteres flittig. Men hva man nå enn måte mene om Donald Trump. Hans regjering anerkjente Jerusalem som Israels rettmessige hovedstad 6. desember, og akkurat det har israelere flest sett meget positivt på.

Det var den israelske avisen Yediot Ahronot som først meldte om saken 27. desember (3. juledag). Om det endelige navnet inneholdet Trumps mellomnavn “John”er usikkert. Men etter at Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember, var dette en så sterkt og viktig avgjørelse for Israel isolert sett – at det kvalifiserer for å få en t-banestasjon oppkalt etter seg. Stadig i følge komiteen som utreder det hele. Om det følger mange kontroverser med president Donald Trump betraktes hans regjering som positiv, sett med israelske øyne.

Den siste stasjonen, eller Trump-stasjonen, vil få sine utganger ved Vestmuren, etter en tre kilometer lang tunnelpassasje på vei fra Tel Aviv. Nest siste stasjon kommer der Jaffa- og King George-gatene går inn mot hverandre inn mot Gamlebyen. T-banen kommer inn 52 meter under gatenivå.

Roy Vega

27. desember 2017