Opprørere transporteres i ambulanser

Skjulte filmopptak avslører hvordan ambulanser fra “Røde Halvmåne” (Arabiske Røde Kors) transporterer demonstranter og aksjonister i Ramallah. Saken omtales i Jerusalem Post. Nå vil det israelske forsvaret, IDF, ha svar på hvorfor ambulanser brukes på denne måten.

Dette er på ingen måte en ny praksis for Røde Halvmåne. Transport av milits, våpen og eksplosiver er kjent fra tidligere. Går vi tilbake til kampene i Bethlehem i 2003, ble flere ambulanser brukt både til å frakte våpen og terrorister.

Når dette gjøres har ikke lenger ambulansene beskyttelse under Genev-konvensjonen, de defineres som “stridende kjøretøy” og kan beskytes. Røde Halvmåne har  ikke avgitt noen forklaring overfor IDF, og det er ikke ventet at det kommer noen forklaring heller.

Det er kjent at den arabiske administrasjonen, PA/PLO, ikke lenger klarer å mobilisere større styrker til bråk, Følgelig svinner også rekrutteringsgrunnlaget til terrorisme. De lukkede celle-miljøene har blitt mer gjennomsiktige, også etter at stadig flere arabiske varslere melder seg overfor IDF: Antallet arabere som har gått lei av voldsbruk er klart økende. Om medie-nettverkene gjorde hva de kunne for å stimulere til voldsbruk i tilknytning til signalene om amerikansk flytting av ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, er ikke uroen i nærheten av det norske (særlig NTB og VG) og arabiske medier forespeilet sitt publikum.

Roy Otto Dyrli

12. desember 2017