Obs! Israel-kritikere reddet av..Israel

De flyr ofte og gjerne høyt i internasjonale medier og kritiserer Israel praktisk talt på døgnbasis, gjennom sinnrike NGO-nettverk. “NGO Machsom Watch” står nemlig langt fremme i køen når det gjelder å kritisere Israel for det som måtte komme av sikkerhetstiltak i Judea og Samaria. Veldig mye blir til “overgrep”. Men i uken som gikk måtte to av deres egne reddes nettopp av israelske soldater i den arabiske landsbyen Azzun i Samaria! Dette etter at bilen de ble transportert i ble angrepet av arabiske steinkastere. Før dette pågikk et heftig intermesso knyttet til et arabisk tyveri av et smykke fra en av kvinnene.

Med andre ord, kraftig nedtur for to Israel-kritikere som uavlatelig har betraktet steinkastere som uskyldige. Nå kunne de selv ha blitt drept eller invalidisert av de samme steinkasterne, om det ikke hadde vært for at israelske sikkerhetsstyrker kom til og reddet dem begge.

R. Vega

5. november 2017