Kraftig turist-økning til Israel

2017 ser ut til å bli et rekordår når det gjelder antall turister som besøker Israel. Statistikk for første halvår viser 76% økning i turister fra Kina, 30% økning fra Russland og 20% økning fra USA. Tallene er hentet fra det Sentrale byrået for statistikk i Israel.

Nå er det imidlertid ventet at Israel også vil sikre seg ytterligere markedsandeler i turisttrafikken som normalt skulle gått til Barcelona i Spania. Men etter det politiske spetakkelet der velger turister andre reisemål.

Nedtur i Spania, opptur i Israel

Antallet turister bare fra Israel til Barcelona har nå gått ned 23%, melder Jerusalem Post.  Etter at det har kommet politisk uro knyttet til regionen Katalonia, inklusive det populære feriemålet Barcelona, har turisttrafikken dit nå falt over 20% bare i oktober. Dette gjelder stort sett fra alle områder av verden. Dette er svært dramatisk statistikk for Spania, men ikke for Israel.

Flere reiselivssider på nettet bekrefter nå en dramatisk reduksjon i antall flybestillinger til Barcelona med omland. Konkurransen mellom middelhavslandene er betydelig når det gjelder å sikre seg markedsandeler knyttet til turisme. Det skal slett ikke så mye til før bildet endrer seg. Og mens noen merker nedgang vil andre sikre seg fortrinn i konkurransen om den store flokken turister som ønsker seg til eksotiske steder rundt Middelhavet. En ny trend i turisttrafikken er søk etter historiske fasiliteter og tema-reiser. Også dette faller ut til Israels fordel.

Roy Vega

1. november, 2017