Se: Jerusalem-marsjen fargelegger Israel!

Jerusalem-marsjen i regi av Den Internasjonale Kristne Ambassaden ble en kjempesuksess også i år. 10. oktober dominerte marsjen det meste av det gamle Jerusalem. Deltagerne kom fra Kina, Fiji og Sør-Korea i øst, til USA og Canada i vest, fra Austeralia, New Zealand, fra mange afrikanske og utallige sør-amerikanske land. Kot sagt, fra hele verden! Redaksjonen fra Israels Venner i Norge (IVIN) var sterkt tilstede.

For oss som er/var tilstede representerer dette et høydepunkt og en opplevelse som er så sterk at det hele er vanskelig å sette navn på! Den kjente Israel-vennen Finn Jarle Sæle, som nå arbeider for ICEJ, sees midt i bildet.  (Foto: Roy Otto Dyrli)

De aller fleste er fortsatt å finne i Jerusalem og rundt om i Israel i det disse linjer skrives ut. Og enda noen dager. Flokken av tilreisende nordmenn er imidlertid så overmåtelig stor og samtidig så fargerik i forhold til de aller fleste land at det hele i seg selv blir til til stort stykke Norgesreklame. For den Internasjonale Kristne Ambassaden i Jerusalem (ICEJ) representerer både Løvhyttefesten og ikke minst Jerusalem-marsjen et kjempeløft som styrker ambassadens posisjon år for år.

Torsdag arrangerer ICEJ heldagstur i Samaria, med innlagt besøk på Garisim-fjellet, samt Elon Moreh. Deretter går turen ned Jordan-dalen til gravitasjonsfeltet Jerusalem. Fredag er det tur til Dødehavet, med god lunch og (selvfølgelig) bading i Dødehavet med sine betydelige oppløft. Om kvelden får denne forsamlingen med seg den store ørkenfesten i Ein Gedi, fortsatt ved Dødehavet. Der går dørene opp klokken 1630 med måltid. (Er du/dere i Israel når dette leses, ta kontakt med ICEJ for å delta).

Løvhyttefesten er et arrangement som i følge jødisk tradisjon skal være åpent for alle. Dette også i henhold til profetiske ord i Sakarias 14, der det kort og greit fortelles at nasjonene skal komme opp til Jerusalem – for å delta på feiringen av  Løvhyttefesten.

 

Tekst og foto:

Roy Otto Dyrli

11. oktober 2017