Mislykket rakett-angrep fra Gaza

Raketten gikk søndag i stor hastighet bratt opp på kveldshimmelen over Gaza, og hadde tydelig retning mot Israel – da raketten plutselig eksploderte helt av seg selv – med et brak. Rakett-alarmene i Israel kimte. Deretter slo Israel tilbake og tok bl.a. ut et observasjonstårn der det var registrert Hamas-personell tidligere på kvelden. Og så er alt som før.

I følge Jerusalem Post holder Israel nå Hamas ansvarlig for det som måtte være av rakett- og terrorangrep fra Gaza. Hvorfor islamistene finner det for godt å sette av raketter mot Israel nå, blir et åpent spørsmål. Sukkot-festene i Israel fikk en liten pause mens alarmene gikk og det smalt i Gaza, men fortsatte ikke så mange minutter senere. Israleske myndigheter melder at de har situasjonen under kontroll.

Det er i disse dager Hamas nok en gang skal forsøke å innordne seg under parasollen til den palestinske administrasjonen (PA) og Arafat-etterfølger Mahmoud Abbas sitt apparat. Dersom en samtidig trigger israelske mottiltak etter nye rakettangrep kan det i dagene som kommer se veldig mørkt ut, også på dagtid – for rakett-makerne i Hamas. Sistnevnte kan ødelegge mye mer for Hamas sitt omdømme og forsøk på å fremstå med en sivilisert fasade (i den åpenbare hensikt å få inn enda mer pengestøtte fra FN, EU og vestlige land forøvrig)  enn rakett-eksprimentene ødelegger noe som helst for og i Israel.

8. oktober 2017

Roy Vega