PA/Fatah hyller terrorangrepet i Jerusalem

Terroraksjonen utenfor Jerusalem tirsdag morgen peker i retning av ledelsen i den palestinske administrasjonen, PA/Fatah og Arafat-etterfølgeren Mahmoud Abbas. Den offisielle Facebook-siden til Fatah hyller terroristen med navn og bilde (se hovedbilde), og omtaler han som martyr i tråd med islamske prinsipper.
Pistolen terroristen brukte under sitt angrep tirsdag 26. september. Han skjøt raskt etter å ha blitt oppdaget, drepte tre og skadet en fjerde person alvorlig. Det var definitivt ikke første gang terroristen skjøt med pistol, men hans egentlige mål kunna ha vært nærmere sentrum av Jerusalem.
Uforbeholden støtte til navngitt “martyr”
Fatah-gruppen drifter det aller meste i den palestinske administrasjonen (PA) og samtidig på toppen av den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO. Nå har denne ledelsen den  26. september gått ut i klar tekst på Fatah-bevegelsens Facebook-side med uforbeholdne støtte til terroraksjonen dagen før, 25. september.
Støtten kommer også i form av entydig islamsk begrepsbruk knyttet til Koranens påbud om hellig krig, og om påfølgende martyrer/martyrdom, “Shahids”.
Hyller terroristen med foto
På sin offisielle Facebook-side hyller altså Fatah terroristen med eget bilde og omtaler terrorangrepet som “en operasjon” og terroristen som “martyr”.
Den som utførte operasjonen i Jerusalem (Har Adar) er Martyr Nimr Mahmoud Ahmed Al-Jamal”.
(Fatah’s offisille Facebook-side, 26. september 2017)
Slik begrepet “martyr” (på arabisk “Shahid”) brukes her vil det automatisk utløse betydelige utbetalinger til terroristenes familie, etter opplegg som også gjaldt under Yassir Arafats ledelse. Terroristens familie får først et beløp umiddelbart på 15 000 kroner, og deretter månedlige utbetalinger i snitt på 6000 – 7000 kroner, avhengig av antallet koner og barn. Dette er betydelige beløp i denne delen av verden.
Her er oversikten over utbetalinger til terrorister støttet av den palestinske administrasjonen (PA/Fatah/PLO). Oversikten viser at familien til terrorister får utbetalt gjennomsnittlig 7 000 kroner i måneden resten av sin levetid. Det er mye penger i arabisk målestokk, som primært kommer inn gjennom bistandsmidler. Kilde: PMW, Palestinian Media Watch.
Videre heter det i teksten på Facebook-siden til Fatahs avdeling i Nablus:
Hva er hjemlandet? Det er lengselen etter å dø i den hensikt å kunne vende tilbake til landet som stjålet. En morgen preget av duften av Martyrer.
Kilde: Palestinian Media Watch (PMW).
PA/PLO roter det til
Som vi tidligere har omtalt, tre israelere, henholdsvis en politimann og to sikkerhetsvakter, ble skutt og drept, og ytterligere en person kritisk skadd tirsdag morgen, 26. september. Terroristen ble selv drept etter ugjerningen. Nå ser det ut til at dette var en del av en ikke helt vellykket terror-operasjon som ledere i den palestinske administrasjonen (PA) selv kan ha vært med og stimulere – der det egentlig målet nok kan befinne seg mer sentralt i Jerusalem. Terroristen bodde selv i en arabisk tettbebyggelse ikke langt fra gjerningsstedet, som befinner seg innenfor sikkerhetsgjerdet ved Jerusalem. Men ved den første sikkerhetsposten ble han stanset.
Hamas og PA med felles administrasjon
Hamas har nå offisielt uttalt at de akter å legge ned sin egen administrative enhet i Gaza og underordne seg en regjering fra “Den palestinske nasjonale konsensus” (PA). 2. oktober 2017 skal etter planen det nye “nasjonale konsensus” ha sitt første møte i Gaza. Øverst på programmet den dagen står overføring av makt og myndighet fra administrativ enhet i Hamas til PA. Riset bak speilet er at det i neste runde vil bli snakk om å skrive ut nyvalg, med overhengende fare for at Hamas-islamistene vinner og får den nye “presidenten i Palestina”. I dette ligger betydelig internasjonal usikkerhet til det videre forløpet rundt Arafat-etterfølgeren Mahmoud Abbas. Den siste terroraksjonen gjør ikke situasjonen mindre uklar.
Putin i kulissene
En delegasjon av Hamas-ledere, anført av Musa Abu Marzouq, har akkurat besøkt Moskva, der både teoretiske og praktiske sider ved samarbeidet med Abbas er behørig drøftet. Hva Putin på sin side har lovet Hamas er fortsatt uklart.
Med dette har den russiske lederen sikret seg enda et kort å spille på i Midtøsten, etter nokså nidkjær implisitt støtte til Hezbollah-islamistene i Libanon via Syria.
Skepsisen til den sittende palestinske administrasjonen (PA/PLO)  vil øke etter dette, langt utenfor Midtøsten.
27. september 2017
Roy Vega