Over 70 000 terrortips i Sverige hvert år!

En lettere frustrert talskvinne for den svenske sikkerhetstjenesten, Säpo , sier i en kommentar til Aftonbladet 21. september at hennes etat nå får inn hele 6000 tips knyttet til mulig terrorvirksomhet i måneden. Dette betyr at det i Sverige kommer inn over 70 000 tips i året som kan knyttes til mulige terrorangrep.

Dette sier Sofia Hellqvist i svenske Säpo til Aftonbladet:

– Vi får in över 6 000 underrättelser varje månad, och det kommer kontinuerligt in allvarliga hot som vi arbetar med att förhindra och avvärja.

Bekreftelsen på det særdeles store antallet terrortips kom som en kommentar fra den svenske sikkerhetstjenesten i forbindelse med at flere svenske medier den 21. september fortalte at det nå foreligger en ny terrortrussel mot et bestemt område av Stockholm sentrum. Både den svenske sikkerhetstjenesten og svensk politi begynner nå å vise tretthetstegn i møte med politisk motivert vold og ikke minst terrortrusler. Det voksende antallet terrortips tyder på at utviklingen ikke blir noe bedre i overskuelig fremtid, og slik omfanget er nå vil det også få følger for grensepassasjene og grensekontroll til og fra Norge: Frekvensen av saker er så høy at det automatisk vil være en stor andel som også berører Oslo og det øvrige Norge.

Roy Vega

21. september 2017