Nye granat-nedslag på Golan – fra Syria

Søndag ettermiddag ble bombekaster-granater igjen skutt fra Syria og inn i åpne områder på Golanhøydene. Granatene ble skutt fra områder kontrollert av Assad-regimets hærstyrker, og kan være resultat av granater på avveie fra pågående, interne kamper på syrisk side av grensen.

Dette var andre dagen på rad at syriske granater lander inne på israelsk side av Golan. Israel har svart med å slå ut artilleri-enheter i de områder det ble skutt fra. Områder som kontrolleres av den syriske Assad-hæren. Basert på det israelske angrepet har talsmenn for den syriske hæren så uttalt at Israel må ta på seg det fulle ansvaret for en videre konfliktutvikling. Underforstått etter det israelske gjengjeldelsesangrepet – som svar på granatbeskytning fra Syria. Det var de libanesiske fjernsynsnyhetene, Al Mayadeen, som meldte om kommentarene fra talsmenn i den syriske hæren søndag.

R. Vega

26. juni 2017