Utrolig men sant: Israeler ny visepresident i FN!

Det er så en kan klype seg i ermet: Danny Danon, av alle, blir visepresident i FN, og tiltrer i september i år. Hvordan det ble mulig? Vel, miraklenes tid er åpenbart ikke forbi. Dette sier den påtroppende visepresidenten fra landet FN elsker å hate:

-Vi har igjen bevist at Israel er klar til, og i stand til, å tjene i betydelige stillinger i FN. Og forsøkene på å blokkere denne fremgangen vil ikke lykkes.

Danny Danon har siden august 2015 vært Israels ambassadør til FN. Før dette kom han fra stillingen som forsknings-, teknologi- og romfartsminister i Israel. For mange norske Israel-venner er Danon også en kjent, populær forfatter. Hans siste bok, The Will to Prevail, er en bestselger.

Fra 2009 til 2015 var Danny Danon en sentral representant for Likud i det israelske stortinget, Knesset. Danny er fortsatt en sentral person i dette partiet.

For mange i og utenfor Israel er det nesten uvirkelig at Danny Danon, som er en så eksponert forsvarer for Israels sak i en rekke sammenhenger, skulle rykke opp til visepresident-vervet i FN. Verdensorganisasjonen må trolig starte en ny tidsregning etter at Danon – mot alle odds – formelt tiltrer som visepresident i september 2017.

Roy Vega

31. mai 2017