Monster-vulkan i Middelhavet ved Italia i bevegelse

En kjempe-vulkan i havet utenfor Napoli i Italia, Campi Flegrei, er i ferd med å gå over i en fase beredskapspersonell nå karakteriserer som “kritisk”. Dersom denne store vulkanen virkelig eksploderer vil det lett gi kjempebølger – tsunamier – som så kan utløse katastrofer i en rekke middelhavsland. I følge den amerikanske nyhetstjenesten CNBS er aktiviteten over vulkanen utenfor kysten i sørlige Italia nå i en kritisk fase, der vulkanen begynner å rumle tydeligere, samtidig som gass eser ut på havbunnen utenfor Napoli.

Dersom kjempe-vulkanen i havet utenfor Napoli eksploderer i en stor utblåsning vil en rekke middelhavsland - også Israel - merke bølgene som følger på.
Dersom kjempe-vulkanen i havet utenfor Napoli eksploderer i en stor utblåsning vil en rekke middelhavsland – også Israel – merke bølgene som følger på.

Like før jul publiserte forskningsnettstedet Naturkommunikasjon data fra fjorårets overvåking av kjempevulkanen, der det i klar tekst heter at den særdeles kraftige vulkanen nå synes å gå over i en kritisk fase. – Situasjonen vurderer som truende, og vi vurderer hele tiden situasjonen, spesielt for de vel 500 000 innbyggerne som bor i umiddelbar nærhet av vulkanen, sier beredkspaspersonell til italienske medier. Byer som Napoli kan i verste fall bli tilintetgjort dersom denne særdeles store vulkanen virkelig får full utblåsning, mens tsunamibølger kan komme over store deler av Middelhavet. Det eneste landet som har trent på masse-evakuering i middelhavsregionen er Israel. Fra og med 21. desember begynte informasjon om bevegelsene i monster-vulkanen Campi Flegrei å nå ut i italienske media.

Roy Vega

2. januar 2016