Statsminister-sønn Yair Netanyahu (25) vokser seg stor

Avisen Haaretz, som ikke akkurat kan sies å stå på gofot med Israels sittende statsminister, Benjamin Netanyahu, bruker søndag veldig mye spalteplass på statsministerens egen sønn, 25-årige Yair Netanyahu. Han presenteres som en voksende politisk stjerne i Israel – i skyggen av sin far. Og siden han tilhører den konservative delen av Likud-partiet blir hans videre ferd nå fulgt nøye, ikke minst av media og den politiske opposisjonen.

Nå er slett ikke Yair Netanyahu den eneste sønn av en profilert statsmann som kan dra fordel av en far eller mor som både har banet vei og åpnet dører og fokus, men unge Yair skal som sin far være spesielt talentfull når det gjelder medie-kommunikasjon.

Dyktig på sosiale medier

Som de fleste land i den frie verden er det et sceneskifte i media også i Israel – der folk flest etter hvert bruker sosiale medier mer enn tradisjonelle medier. Dette representerer en dobbelt trussel som media og kanskje særlig den store opposisjonsavisen Haaretz tar alvorlig. Det  er nemlig nettopp i forhold til nye medier og sosiale medier statsministersønn Yair er spesielt talentfull. Det er nettopp i denne passasjen Haaretz ikke finner så mye mer fordelaktig å skrive om Yair Netanyahu, annet enn å gi inntrykk av en listig rev som stadig snor seg i skyggen av sin far. Resten går på spekulasjoner om en Yair som dro med seg en venn fra tiden i det israelske forsvaret inn på statsministerens kontor. Ut fra dette skal Bejamin Netanyahu så ha økt bruken av sosiale medier, underforstått – stadig i følge Haaretz – på bekostning av mainstream media. – Nye medier er med andre ord en av årsakene til unge Netanyahu’s innflytelse på faren, fortsetter Haaretz.

Og med det skal Yair Netanyahu aldri være i tvil om at hans videre bevegelser i og utenfor sosiale medier blir fulgt nøye av den politiske opposisjonen i Israel i månedene og årene som kommer. Kanskje er det en ny politisk stjerne som nå vokser seg stor? Og siden Yair tilhører de verdikonservatives rekker mener Haaretz at sønnen kan trekke sin far enda mer over til høyresiden i israelsk politikk. Verre kan det vel neppe bli, i alle fall sett med Haaretz sine øyne?

Hele artikkelen om Yair Netanyahu i den israelske avisen Haaretz kan du lese ved å trykke HER

Roy Vega

4. desember 2016