Israelske jagerfly slo ut Hezbollah-konvoi i Syria

I følge arabiske media har Israel angrepet en konvoi med lastebiler på vei til Libanon fra Syria. Konvoien på vei fra Damaskus til Beirut var etter alt å dømme en kompakt og  omfattende forsyning med våpen, våpendeler og annet materiell – på vei til Hezbollah-islamistene i Libanon. Bilene stod etter hverandre, på en avkjørsel ved hovedveien mot Libanon vest for Damaskus da den ble rammet av flere raketter fra israelske jagerfly og helt ødelagt. Et bestemt våpendepot i en base for den syriske hæren ble angrepet samtidig, og har sannsynligvis tilknytning til forsyningsledd og annen logistikk relatert til den shiamuslimske militsen i Libanon. Depotet som ble slått ut skal tilhøre 38. brigade av 4. divisjon, men kan en tid ha blitt brukt som en transittbase for forsyninger til Hezbollah på libanesisk side.

I sosiale medier kunne en i morgentimene onsdag lese at eksplosjoner ble hørt i Damaskus kl. 01.15 lokal tid. Tjenestemenn sitert av den London-baserte avisen Rai al-Youm har uttalt at  eksplosjonene var forårsaket av fire raketter avfyrt fra jagerfly mot to forskjellige mål.

Det israelske angrepet mot nevnte konvoi og depot er enda ikke nevnt i syriske medier. Men i syrisk propaganda anklages Israel stadig for å støtte opprørere i den syriske borgerkrigen. Så langt har imidlertid Israel begrenset seg til å slå ut forsyningsledd knyttet til Hezbollah-aktivitet i det sørvestlige Syria og i Sør-Libanon.
Roy Otto Dyrli
30. november 2016